כליית פרסה צד ימין ללא כליה בצד שמאל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/03/2017 | 12:00 | מאת: שירן

שלום רב, בסקערת מערכות מוקדמת אובחן העובר ללא כליה בצד שמאל וכליית פרסה בצד ימין. השקיפות עורפית יצאה תקינה. אשמח להבין איך מצב זה קורה? האם הוא הפיך? מה קורה בעצם אחרי הלידה? ומה ניתן לעשות בזמן ההריון בנושא?

שירן, המצב שאת מתארת נשמע כ crossed fused kidney זאת אומרת מצב שבו כליה אחת חוצה את קו האמצע ועוברת איחוד עם הכליה השנייה. זה מקרה מיוחד של כליית פרסה (בה הכליות מאוחדות אך אינן חוצות את קו האמצע) שהוא אחד המומים השכיחים ביותר במבנה הכליות (1 לכל 400 לידות). מבחינה כלייתית בדרך כלל הפרוגנוזה מצוינת אך לעתים יש הפרעות ניקוז של אחת הכליות, נטיה לזיהומים או אבני כליה. יש אסוציאציה עם מומים מולדים אחרים (בלב, מערכת העיכול) ועם עם הפרעות כרומוזומיאליות כך שביצוע מי שפיר מומלץ. מחייב מעקב במהלך ההריון אחר התפתחות העובר וכמות מי השפיר, ולאחר הלידה מעקב של נפרולוג ילדים.

12/03/2017 | 11:05 | מאת: שירן

תודה רבה על התשובה. אם יש מישהו שחווה את אותה בעיה דומה ומוכן להסביר יותר גם על גידול הילד בעתיד או בעיות נלוות אשמח לשמוע ולהבין יותר.

מנהלי פורום נפרולוגיה