תרופה לאוסטיאופורוזיס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/08/2015 | 20:39 | מאת: שרונה

שלום. אני בת 66 סובלת מאוסטיאופורוזיס. לפני 5 שנים נפלתי מגובה ושברתי את פרק כף היד, ומאז עברתי מאוסטיאופניה לאוסטיאופורוזיס. מצבי הבריאותי תקין, מלבד דלקת בוושט שבגללה אני נוטלת לוסק. כמו כן, 2 כדורי סידן עם ויטמין די, וכן 2 כדורי ויטמין די. בגלל הדלקת בוושט, האנדוקרינולוג המליץ לי לקבל אקלסטה בעירוי, אך אני חוששת מתופעות הלוואי. האם ישנה תרופה אחרת (אולי חדשה?) שמתאימה לי? אגב, יש לי כבד מרובה ציסטות ללא תופעות לוואי. תודה. שרונה

שרונה שלום ותודה על שאלתך. ראשית, שבר בשורש כף היד, אם קרה תחת טראומה מינימלית כמקובל בשברים אוסטיאופורוטיים מהווה לכשעצמו אינדיקציה לטיפול תרופתי ללא קשר(!!) לצפיפות העצם. באם את מנועה מטיפול תרופתי פומי האופציה המיטבית היא כמובן זריקות. קיימות זריקות פורטאו הניתנות אחת ליום לשנתיים והן היחידות הבונות עצם חדשה. תרופות מונעות פירוק עצם (ובעקיפין גורמות חלקית לבניית עצם) הן פרוליה הניתן בזריקות פעמיים לשנה ואקלסטה הניתן חד שנתית, כנ"ל. יש להתיעץ עם רופא המכיר אותך לגבי הטיפול הספציפי לך. יש מעט הבדלים באינדיקציה לטיפול בין קופ"ח השונות כמו גם הביטוחים המשלימים ויש לקחת גם זאת בחשבון מבחינת עלות. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי