תוסף סידן והסתיידות עורקים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/10/2014 | 12:16 | מאת: אסתי

אני בת 76. צפיפות העצם ירודה בירך ובאמה > T= -3.5. במקביל לטיפול הורמונלי של מדבקות 50 מ"ג אוורל פעמיים בשבוע, כהשלמה לצריכת כ-700 מ"ג סידן במזון, אני לוקחת סידן 3 פעמים ביום - כל פעם 200 מ"ג' סידן ציטרט + 100 מ"ג מגנזיום, וכן 2000 יב"ל ויטמין D. טיפול קצר באקטונל הופסק בגלל תופעות לוואי קשות בוושט ובקיבה. בדיקת DPD שתן = 6.00 בטווח התקין. לאחרונה בבדיקת CT יש עדות להסתיידות בינונית בעורק ALD. זה לא מכבר, התפרסמו מחקרים על קשר בין תוספי סידן להסתיידות עורקים ? > האמנם ? - האם עלי להפסיק או לדלל את צריכת תוספי הסידן. אני מודאגת ! תודה מראש על תשובתך.

אסתי שלום ותודה על שאלתך. כדאי שתפני ליעוץ והערכה פרטנית לגבי מצבך. עקרונית- איני משוכנע שמסקנות המחקרים לגבי הסידן תקפות לגבייך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי