הורמונים חולשה ונדודי שינה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/05/2006 | 00:56 | מאת: א

אני בת 66, לקחתי הורמון יותר מ10 שנים (אקטיבל). לאחרונה הפסקתי, לאחר גלי חום ניתן לי הורמון ליויאל,לקחתי כחודשיים, לאחר התפרצויות כעס הפסקתי, בערך שבועיים אחרי שהפסקתי ולא לקחתי שום תחליף, התחיל לעלות לי לחץ הדם והרגשתי חולשה, החולשה ממשיכה כבר למעלה מחודש עד כדי שכיבה במיטה רוב היום, ביום אני מקבלת כדורים להורדת לחץ הדם, והוא מתאזן אך החולשה נמשכת ,נוסף גם שיעול מחליש, עקב השיעול הוחלף כדור, השיעול עדיין ממשיך. הייתי ועדיין אני מכורה לכדור שינה ,כשנתיים וחצי. ניסיתי להגמל ובהדרגה הגעתי ל3/4 כדור. ניסיתי גם סטילנוקס ובונדורמין – הסטילנוקס מגביר את החולשה. כמו כן אני סובלת מתת פעילות של בלוטת מגן שכרגע מאוזנת באלטרוקסין. אודה מאוד אם אקבל עצה איך לפתור את בעיית החולשה. והאם אוכל אי פעם להרדם ללא כדור שינה ואיך? הכדור לטיפול בלחץ הדם שגרם לשיעול היה Enaladex , הכדור שהחליף אותו הוא Atacand 8*2. נ.ב. לפני כשבועיים התחלתי עם הורמון חדש – כדור אוטרוגסטן + אסטרג'ל למריחה על העור. האם עדיף לחזור לאקטיבל? מאחר וגלי החום עדיין קיימים. תודה. צירפתי תוצאות מעבדה מבדיקות שנעשו באישפוז באיכילוב עקב לחץ דם גבוה מאוד והתעלפות (אולי בגלל תרופות להורדת לחץ דם) http://img118.imageshack.us/img118/2858/lab9bu.jpg

א שלום ותודה על שאלתך. את צריכה לפנות ליעוץ פרטני- הפורום מיועד לשאלות עקרוניות יותר ואינו מהוה רופא וירטואלי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי