מחלת פרקים ושינויים הורמונליים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/04/2020 | 19:51 | מאת: דפנה

שלום רב, לפני כשנה פסק לי המחזור ,אני בת 54,מיד התחילו תופעות קשות שכללו קפיצה בלחץ דם,דכדוך,וכאבי פרקים בכל הגוף. ראומטולוגים לא דבקים בדעה אחת אם מדובר באוסטירוטריטריס או בתופעת לוואי של מנאופזה.בהמלצת מומחה לגיל המעבר התחלתי לקחת אנגליק ותוך חודשיים לחץ הדם התייצב ואינני נוטלת תרופות. אך כאבי הפרקים קשים וכוללים חריקות ..כמה זמן אני צריכה לקחת הורמונים על מנת לקבל אינדיקציה האם זו מחלת הפרקים או שינויים הורמונליים?בדיקות הדם תקינות

דפנה שלום ותודה על שאלתך. חודשיים טיפול הם זמן מספיק להבדיל מה נובע מגיל מעבר ומה לא. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי