טיפול הורמונלי בתופעות גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/02/2020 | 11:13 | מאת: א.ג.

שלום רב! אני בת 50. לפני כשנה הוצאתי את מירנה ומאז לא היה לי ווסת, התחילו תופעות לווי של גיל המעבר ולפני כחצי שנה התחלתי לקחת אביאנה. התופעות לווי נעלמו והרגשתי טוב. בתחילת ינואר לפתע קיבלתי מחזור (ממש חזק). כמובן נבדקתי אצל רופא ושוב עשינו בדיקת דם (הורמונים) שיותר מתאימות לגיל המעבר. הרופא אמרה לי בנתיים להפסיק את אביאנה, אך כחודש לאחר ההפסקה התחילו לחזור תופאות לווי כגון גלי חום ( בנתיים חלשים), נדודי שינה, הזעת לילה, אי שקט ובעיקר כאבי פרקים. הרופא שלי נתנה מרשם לגלולות נובופם ואמרה שזה בגלל שאולי שחלות שלי עדיין עובדות. קראתי את תופעות לווי של נובופם הם קצת הפחידו אותי, מה גם יש לי הסטוריה סרטן שד במשפחה. האם באמת במקרה שלי יש צורך בהחלפת הגלולות. למה לא להמשיך לקחת אביאנה שכבר הוכיחה את עצמה? תודה מראש!

א.ג שלום ותודה על שאלתך. את צריכה הערכה מסודרת על עצם וסוג הטיפול. ככלל, אין הבדל בין נובופם ואביאנה מבחינת סוג האסטרוגן והפרוגסטרון שהם מכילים אלא רק במינון והחלוקה השבועית (אחד מביא וסת והשני לא). בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי