טיפול חלופי בבלות מוקדמת

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/01/2019 | 21:43 | מאת: אנבלה

שלום רב, עד כה אני מבינה גם מהפורומים השונים וגם מרופאים שונים וממאמרים שקראתי שיש יותר יתרונות בטיפול חלופי מאשר ללא טיפול הורמונלי כלל. אני בבלות מוקדמת (בת 35) ומה שהבנתי עד כה זה שהטיפול החלופי יפחית את הסיכוי לכל מיני מחלות העלולות להגיע בעקבות הבלות. אבל בעלון המצורף לכסורי אביאנה רשום למעשה בדיוק הפוך, רשום שיש יותר סיכויי לשבץ, סרטן שד, רירית הרחם, קרישי דם ועוד. ממש אשמח להבהרה בנושא. כי אני עכשיו מבולבלת... מה שכתוב זה בדיוק הפוך ממה שהבנתי עד כה. תודה

אנבלה שלום ותודה על שאלתך. את צודקת לחלוטין. אכן ההמלצה לנשים צעירות הסובלות מאי תיפקוד שחלתי מוקדם (בלות מילה נוראית!) שהיא בהגדרה מחלה אנדוקרינית, לקחת טיפול הורמונלי חילופי שבסה"כ אצלן היתרונות עולים בהרבה על החסרונות. האזהרות הרשומות נוגעות לנשים בגיל מעבר טבעי קרי, מעל גיל 50. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי