גיל המעבר וחוסר איזון סוכר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/12/2018 | 22:06 | מאת: פנינה

שלום אני בת 51, בריאה בד״כ. לפני כשנתיים, עם תחילת גיל המעבר, בנוסף לסימפטומים המוכרים (גלי חום, הזעות לילה, התעוררויות וקושי להירדם, חרדות ומצבי רוח...) התחלתי לסבול מדיזינס (מעין סחרחורת, לא סיבובית). כל הבדיקות והרופאים (כולל MRI, נוירולוג, אנדוקרינולוג, אאג ועוד..) לא מצאו דבר. מה שכן, נראה שיש אצלי קשר ישיר בין אכילה/אי-אכילה להופעת הדיזינס. בדיקות סוכר הראו שאינני סכרתית וגם לא בטרום סוכרת (אמנם היתה לי סכרת הריונית ואבי היה סכרתי, ערכי הסוכר שלי בצום הם 101-102, המוגלובין מסוכרר 4.5). דומה שיש לי נפילות סוכר (היפוגליקמיה), גם אם הן בתוך טווח ערכי הנורמה. בקיצור, מה שנדמה כמו חוסר איזון בסוכר. תחושות הסחרור מופיעות לעתים קרובות לאורך כל שעות היממה וגורמות לי סבל רב (כיוון שגורמות לתחושה מתמשכת של חוסר יציבות וחוסר שיווי משקל). ואיכשהו כל התופעות הללו החלו עם גיל המעבר. האם יכול להיות קשר בין הדברים? האם טיפול הורמונלי או אחר עשוי לעזור? הרבה תודה!

פנינה שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע לגבי טרום סכרת אצלך וייתכן שתחושותייך מהוות חלק מתסמיני גיל מעבר. כדאי לפנות ליעוץ מסודר ספציפית בתחום. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי