גלי חום .... עדיין...

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/04/2017 | 19:46 | מאת: ימית

שלום, בת 51, כ-4 שנים ללא מחזור. (ללא טיפול הורמונלי או אחר) בחודשים האחרונים חזרו גלי חום והזעות. בחודשים האחרונים גלי החום התאפיינו בכך ששניות לפני גל החום יש תחושה קלה של כמו חרדה ואז מגיע גל החום. גלי חום אלה היו ללא הזעה. בשבועיים האחרונים השתנו גלי החום, הם חזקים יותר ועם הזעה מרובה. בדיקות דם לבלוטת התריס: (tsh 0.49 (0.55-4.78 - נבדק פעמיים. t3 free 5.8 t4 free 14.0 1. האם יכול להיות שגלי החום לא קשורים לגיל המעבר, אלא לבעיות בבלוטת התריס ? (יש לי גויטר). 2. גלי החום לא היו אמורים לעבור כבר...בכל זאת 4 שנים עברו מסיום המחזור ?! 3. אילו בדיקות מומלץ לערוך בגילי (גם ללא קשר לנ"ל) ? (האם צפיפות העצם, מה עוד ? ) תודה רבה !

ימית שלום ותודה על שאלתך. תיפקודי התריס שלך סבירים לכאורה ואיני בטוח שהם ה גורם להופעת גלי החום אם כי אולי להחמרתם. כדאי לפנות בכלל להערכה מסודרת בנושא בלוטת התריס ובנושא גלי החום אם הם מאד מציקים לך ובהתאם למצבך והרקע הרפואי שלך יומלצו בדיקות באופן ספציפי עבורך. בעיקרון, צפיפות עצם בתחילת גיל מעבר הינה בדיקה נחוצה לתפיסתי אם כי יש לציין שנמצאת בסל השירותים מגיל 60 לכלל האוכלוסיה הבריאה (נשים וגברים). בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי