התנהגות ילוד לאחר לידת אם אפילפטית

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

23/05/2013 | 22:34 | מאת: אנונימית

שלום, אני צפויה ללדת בכל יום וזו תהא לידתי השניה, ברקע אפילפסית נעורים מאוזנת למעלה מ-13 שנים, מטופלת בלמיקטל 100X2 מ"ג ביום. הלידה הראשונה הייתה לידה טבעית (ללא אפידורל) ועברה מצוין. ציון האפגר היה גבוה והבכי רגיל. גם הפעם בכוונתי ללדת ללא אפידורל. נשאלתי בבית החולים האם הלמיקטל עשוי לגרום לעובר להיות מנומנם כתופעה שידוע להם שקיימת בתרופות אנטי דיכאוניות, ונאמר לי שאם רואים תינוק שלא כ"כ בוכה לוקחים אותו למוניטור לכמה שעות. מאוד חשוב לי שישאירו את התינוקת אצלי ושאוכל לנסות להניקה מיד לאחר הלידה, כך שאם תופעה כזו היא טבעית ואין מה להתרגש ממנה אשמח לקבל הנחיות ולדעת זאת ושלא סתם יקחו את התינוקת ממני אלא רק אם משהו באמת נראה חריג. אשמח להנחיות בקשר לכך. תודה!

שלום רב למקטל אינה גורמת לנמנום ואני לא רואה בעיה מדוע לא להניק . בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים