האם זה אפילפסיה?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

05/03/2013 | 13:59 | מאת: יגאל

שלום ד"ר,לפני מספר ימים הייתי מאושפז בבית החולים בשל פרכוס טוני קלוני לראשונה בחייו, עברתי EEG- תקין עברתי CT ראש שהדגים ממצא קטן תת קרוטיקלי מצחי משמאל בעיוץ עם נורולוגים-יש לחזור על בדיקת EEG בשינה ולבצע MRI מוח לאור הממצא בCT, כעת שוחררתי מבית החולים ואני מוזמן לעוד מספר חודשים לקופת החולים על מנת לבצע שוב בדיקת EEG בשינה, אפשר הסבר על כל מה שנמצא ? טוני קלוני הוא אפילפסיה? מדוע שוב רוצים לעשות לי בדיקת EEG אם תחילה הכל נמצא תקין? אני נורא מפוחד וחושש,הודה לך אם תוכל לפרט ולהסביר על כל העניין.

שלום רב פרכוס אפילפטי הוא סימפטום ולא אבחנה אחת . קיימות סיבות רבות היכולות לגרום לפרכוס. הסיבות לפרכוס ( אירוי בודד ) ולאפילפסיה( יותר מאירוע אחד ) שונות ומגוונות , ובין היתר גם תלויות גיל. בדיקת EEG תקינה אינה שוללת כי מדובר בפרכוס אפילפטי ועל כן יש מקום לבצע בדיקה חוזרת שמגדילה את הסיכוי לזהות הפרעה חשמלית אופיינית, דבר היכול לסייע בהבנה של הסיבה. יש מקום לבצע גם בדיקות MRI של המוח כדי להבין טוב יותר את מהות המימצא ב CT. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים