האם שימוש בטופמקס עלול לגרום להשלכות דכאוניות

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

04/12/2012 | 11:16 | מאת: נועה

שלום אני אמנם לא ילדה אבל לא מצאתי פלטפורמה אחרת לשאול אותה את השאלה, אני אמא חולת אפילפסיה כרונית לא מאוזנת מזה 30 שנה, לפני שנתיים שינו את אחת התרופות שלי לטופמקס בטענה שיש לה פחות תופעות לוואי, לאחרונה המפחה עוברת משבר כלשהו של ילדה בגיל ההתבגרות, והילדה טוענת שאני אמא כבויה שלא כיף איתה, האם יכול להיות שהטופמקס הפך אותי מבלי ששמתי לב לאמא עצובה יותר, ומדוכדכת? נועה

שלום רב לכל תרופה אנטי אפילפטית יכולה להיות השלכה שלילית על התנהגות ומצב רוח , או הפרעה בתפקוד הקוגניטיבי. טופמקס היא חת מאותן תרופות. השאלה היא האם לאחר התחלת הטיפול בטופמקס את או אנשים הקרובים לך ( משפחה קרובה, חברים לעבודה) הירגישו שינוי בתפקוד שלך ובמצב הרוח? כדאי שתעברי הערכה תפקודית , לשקול ביצוע אבחון נוירופסיכולוגי כדי לאפיין את תפקודך הקורגניטיבי והרגשי ולחשוב האם ישנם נקודות חולשה היכוליות להיות קשורת עם הטיפול התרופתי ולהציע שינוי במידת הצורך. בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים