צפון

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

17/09/2012 | 21:17 | מאת: skzr

הבן שלי בן 16 מוגדר חולה אפליפסיה מקבל 800 טגריטול ליום 100 למיקטל ליום הוא אינו מאוזן בתקופה לפני שבוע ביום אחד היו לו שלושה פרכוסים קשים הוא רועד כולו פנים רועדות הריר לא מפסיק אחרי פרכוס הלשון כבדה הדיבור לא מובן זה נמשך יותר מחצי שעה עד שהוא חוזר לדיבור טוב בין התקף ראשון לשני פחות משעה אחרי פרכוס הנמשך דקה עד 3דקות הוא הולך והוא בהכרה יש מחלוקת בין הדיעות של הנירולוגיים זו אומרים שזו אינה אפליפסיה אלא התקפי חרדה הeeg בעירנות ובשינה היו תקינים הוא 5 חודשים סובלים ועדיין הרופאים לא מאובחן רשמי שהוא חולה אפליפסיה האם יכול להיות פרכוס תופעה של חרדות או משהוא פסיכולוגי ולא תופעה של אפליפסיה

שלום רב האבחנה של אפילפסיה אינה תמיד ברורה ושינם לא מעט מקרים שאובחנו בטעות כאפילפסיה ולא מעט מקרים בהם האבחנה הייתה של "הפרעה רגשית" שאובחנו בדיעבד כאפילפסיה. אני חושב שכדאי לבצע הערכה מחודשת של התלונות שלו, כולל ביצוע בדיקת וידאו EEG , התסכלות על התפקוד הרגשי ( שכיחות גבוהה של אפילפסיה עם הפרעות כגון חרדה דיכאון ועוד ) על מנת להבין טוב יותר ולענות על השאלות הבאות: 1.האם סובל מאפילפסיה? במידה וכן הגדרת התסמונת האפילפטית וחשיבה על הטיפול המתאים. 2.האם זה לא אפילפסיה, אז מה היא מהות הבעיה? לאחר הבנה, בנייה של תכנית טיפול אפקטיבית. 3.האם מדובר בשילוב של אפילפסיה והפרעה רגשית/אחרת? בנייה של תכנית טיפולית כוללנית על מנת לתת מענה יעיל לכלל הבעיות. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071

מנהל פורום אפילפסיה בילדים