מודאגת מפענוח EEG זקוקה לתשובה דחופה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

30/08/2012 | 18:57 | מאת: ליאת

שלום , בני בן השש ביצע בדיקת EEG בעקבות שני ארועי פרכוס ללא חום ועילפון להלן ההממצא - הבדיקה נעשתה בעירנות ובשינה, התקבל תרשים בעל רקע מורכב מפעילות 5-6 ו 3-4 הרץ עורפית ורקתית , פעילות בטא קדמית ופעילות גלים איטיים באזורי הרקות ובאזורים הקדמיים בעת עירנות ופעילות שינה עם רקע גבוה מתח מורכב מגלי דלתא וטטא סימטריים בלתי סדירים בתדירות 4-6 הרץ. פעילות כישורית ו K COMPLEX סימטרית בחלקו השני של התרשים. ללא שינוי בעת גירוי אור ונישום יתר. רקע מעבר נימנום שינה הופרע ע"י התפרצויות רבות של גלים זיזיים וגבוהים סינכרונים והיפרסינכורנים וסדרות גלים איטיים קצביים. צר לי שהמלל כל כך ארוך . אך מקווה שתוכלו לסייע לי תודה .. ליאת

שלום רב בדיקת ה EEG מראה אי תקינות ( זה צפוי ולא עושה את המצב גרוע יותר ) התואמת אתהעובדה כי היו לבן 2 פרכוסים ללא חום . ( אפילפסיה מוגדרת כיותר כלפחות שני םרכוסים שופיעו בפרקי זמן שונים ושלא ניגמו מגורם ברור כגון חום , חבלה, זיהום של קרומי המוח/מוח , נטילת תרוות או חומרים היכולים להוריד את הסף לפרכוסים. אין מה להיבעל מהפיענוח, זה צפוי , ולא עושה את הדברים גרועים ותר. בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים