דפלפט וקפרה +קושי בקריאה ובעיות התנהגות

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

28/04/2019 | 23:08 | מאת: עדי

בס ד. שלום וברכה ד ר הימן. בתי בת ה7 אובחנה כחולת אפילפסיה מקבלת דפלפט 15cc פעמיים ביום (העלו מינון) ועדיין הeeg (ה5 במספר) אינו תקין גלים חדים כל הזמן וכו אך אין פרכוסים ב ה. הנוירולוג המליץ (בדחיפות) להוסיף קפרה אני חוששת שלא ישפיע עוד יותר על ההתנהגות - התפרצויות, סרבול, בכי צחוק...וקושי בקריאה וכמובן השמנת יתר. שאלה 1 האם ידוע שדפלפט וקפרה ביחד יעיל והאם יש תופעות לוואי חמורות ידועות? שאלה 2 אני משקיעה ומשדלת המון בקריאה שטף ודיוק לא הולך תמיד בקלות. האם נכון לא להרפות ולדרוש ממנה לקרוא בהתאם לגילה? ומה לגבי נגינה בפסנתר? אודה לתשובתך עדי

שלום רב שאלה 1 האם ידוע שדפלפט וקפרה ביחד יעיל והאם יש תופעות לוואי חמורות ידועות? השילוב יכול להיות לעתים מוצלח יותר משימוש בכל תרופה לבד . במידה ויהיו תופעת לוואי כמובן שצריך להפסיק את התרופה הגורמת לכך או לעשות שינוי במינון וכו' שאלה 2 אני משקיעה ומשדלת המון בקריאה שטף ודיוק לא הולך תמיד בקלות. האם נכון לא להרפות ולדרוש ממנה לקרוא בהתאם לגילה? חשוב לתת לה את הסיוע הדידקתי כמו גם סיוע רגשי ולהבין שיתכן ויש קושי אובייקטיבי חשוב לעשות אבחון פסיכולוגי - דידקתי כדי להבין את מקור הבעיות ולסייע לך ולבית הספר לתת לה את המענה הנכון כדי לקדם אותה ביחד עם טיפוח תחושת ביטחון ומסוגלות ומה לגבי נגינה בפסנתר? נגינה, ספורט , אומנות - כל פעילות חוויתית יכולה להתאים במידה ומתאים גם לילד/ה בהצלחה ד"ר אךלי הימן

29/04/2019 | 20:17 | מאת: תודה רבה

עזרת לנו מאוד תודה רבה מעומק לב.

מנהל פורום אפילפסיה בילדים