פירכוסים בילד בן 6 יום לאחר מכה בראש וeeg לא תקין

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

06/09/2018 | 16:11 | מאת: חנה

בני בן ה6 נפל בשבת מסקייטבורד על הראש על האוזן השמאלית.והתלונן על כאבים גם לאחר שעות. ואף התפתח שטף דם על האוזן החיצונית.ביום ראשון אחה"צ הוא פירכס פרכוס טוני קלוני ,כולל איבוד שליטה על סוגרים במשך כדקה. לאחר מכן בערב וביום שני בבוקר ובצוהריים -3 פירכוסים של הסטת מבט ועיניים כלפי מעלה . נעשתה בדיקת eeg מיד לאחר הפירכוס האחרון של הסטת המבט והבדיקה לא יצאה תקינה. MRI תקין וכן בדיקות מעבדה תקינות. מאז ועד היום,יום חמישי קרו לו עוד 3 פעמים של ניתוקים.מבט ממוקד ללא גלגולי עיניים אבל בוהה ולא מגיב למספר שניות. רצוני לשאול אם יש סיכוי שזה מהמכה או שרוב הסיכויים שזה אפילפסיה למרות שסוגי ההתקפים שונים ויורדים בחומרתם??ומה היית ממליץ לעשות בכל מקרה? תודה רבה.

שלום רב תחשותי הינה שטחית ולא מבוססת על הכרת המקרה והרקע על מנת שחבלת ראש תגרום לפרכוס חוזר, היא חייבת להיות משמעותית מספיק כדי לגום לשינוי הצב הכרה, דימום או פגיעה ברקמת המוח. בדיקת ה MRI התקינה , הרקע, אופי החלבה אינם מתאימים לפרכוס משני לחבלה גמר חתחמה טובה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים