ייעוץ דחוף -לגבי אבחנה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

17/05/2018 | 16:15 | מאת: אמילי

שלום ד"ר הימן, אנו כבר אובדי עצות.... ברצוני להתייעץ עמך לגבי ילד בן שנתיים הסובל מעיכוב התפתחותי, מוטורי ושפתי משמעותי (מאובחן בהיפוטוניה כללית). בנוסף לכך, בחצי שנה האחרונה התחיל הילד לסבול מפרכוסי חום כולל הטיית מבט לצד שמאל, עד כה 7 במספרם. לאחרונה התכיפות גברה עד לכדי 1 לשבוע. האבחנה באחד מבתי החולים הגדולים בארץ הינו EPILEPSY TRIGGERED BY" FEVER" והמליצו להתחיל טיפול תרופתי בתרופה "טגרטול". בדיקות שבוצעו-אורתופדיה, וEEG בערות תקינים, בדיקות מעבדה מטבוליות ובדיקות קרדיולוגיות תקינות גם הן. אשמח לדעתך בנושא, כי נרצה להימנע ככל הניתן מנטילת תרופות בגיל כזה שלא לצורך. תודה מראש, אמא מודאגת ולחוצה

שלום רב מדובר בשילוב של דברים ( איחור התפתחותי רב תחומי ביחד עם פרכוסים בזמן חום) הדבר החשוב ביותר הוא לבצע בירור מעמיק כדי לנסות ולאבחן את הסיבה לשילוב מימצאים אלו ( ובמיוחד בירור גנטי והדמייתי- MRI ) לגבי התרופה, אין שחור ולבן ברפואה ולכל מרכז גישה משלו. גישתי היא כי אין דחיפות בהתחלת הטיפול בנקודת זמן זו ( אבל במקביל בירור מהיר של הגורם לשילוב הדברים) ואם תרופה ...אז לא טגרטול. בברכה ד"ר אלי הימן

21/05/2018 | 06:54 | מאת: ייעוץ דחוף - לגבי אבחנה

תודה רבה רבה על תגובתך המהירה! נשמח לדעת איך יהיה ניתן לקבוע פגישה איתך לאחר ביצוע בדיקת ה- MRI. בכבוד רב!

מנהל פורום אפילפסיה בילדים