התקפי זעם אלימות ואפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

30/04/2018 | 16:41 | מאת: שלווה

הבת שלי חלתה בגיל 6 בזמנו לקח המון זמן לאזן אותה קיבלה קוקטייל של קפרה דפלפט ולמיקטל. לאורך השנים הייתה כמעט זומבי לאט לאט התרופות הורדו והיה שיפור במצבה מבחינת התפקוד. נהיתה ערנית ומשתפת פעולה אבל כשהורדנו דפלפט הקפרה גרמה לעצבנות מטורפת הורדנו לאט לאט והיא נשארה רק עם למיקטל. וכדור אחד 250 מ"ג קפרה יחדעם הלמיקטל בלילה. כיום בת 15 .. לפני כחודש החלה להיות עצבנית באופן חריג. בוכה צועקת על כל שטות. ורוב הזעם מכוון אל -אמה . אביה לא בארץ. התקפי הזעם יכולים להסתיים גם בזריקת חפצים ושבירתם ואפילו לפעמים לפגוע בי עם קלמר או כוס. אני מנסה לשמור על סמכות הורית. להיות רגועה. להציב גבול. היא מסרבת לכל טיפול רגשי שכם קיבלה שנים. הערכה פסיכאטרית אינה מצביעה על פתולגיה זולת חרדה קלה. אני סבורה שזה קשור לכדוריםאבל כמות הקפרה אפסית. קראתי המון מחקרים באנגלית המצביעים על קשר בין האפילפסיה לבין התקפי זעם. מה ניתן לעשות . רשמו לה קלונקס לתת לה אבל זה מרדים אותה וגם ההתקפים לא צפויים. יש משהו שניתן לתת לה. לכאורה ילדה יפיפיה חכמה אבל סובלת. נעה בעולם בתחושת קיפוח מתמדת ומרגישה שכולם נגדה. אשמח להמלצה על אבקת קסם. טבעית. השנתיים האחרונות היו טובות ולא ברור מה הופר באיזון העדין

שלום רב יכולות להיות סיבות רבות להתנהגות לא תואמת/שינוי התנהגותי בפן הרפאוי, חשוב לוודאי כי אין הפרעה חשמלית משמעותית בזמן שינה בפן התרופתי, אכן צריך לחשוב על אינטראקציה בין תרופתית חשוב לעשות הערכה פסיכולוגית ולקבל הדרכה כיצד בכל זאת לקדם אותה ולהחזיר "נורמליות" לחיי היום יום . במידה ואת מעוניינת , יש אצלינו באסף הרופא שירות נוירופסיכולוגי המתמחה באפילפסיה בילדים ויכולים לסייע להבין ולסייע (089779165 לבקש להפנות לנוירופסיכולוגיות , לירון או מיה) בהצלחה ד"ר אלי הימן

01/05/2018 | 09:43 | מאת: שלווה

תודה רבה רבה- אתקשר

מנהל פורום אפילפסיה בילדים