התקפים אפילפטיים ללא פירכוסים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

18/06/2012 | 19:56 | מאת: שרית

שלום וברכה! בתי בת ה-7 אובחנה כאפילפטית למרות שאין שום פרכוסים מלבד התנתקויות חוזרות ונשנות. האם יש קשר גנטי בין אפילפסיה לניסטגמוס?? אשמח לתשובתכם

שלום רב ניתוקים יכולים להיות ביטוי של אפילפסיה , אך ישנן לא מעט ילדים המופנים עם תלונה של " ניתוקים, ובסופו של דבר מתברר כי מדובר בניתוק התנהגותי ולא אפילפטי.... לגבי ניסטגמוס- יכול לנבוע מסיבות רבולת , חלקן מקורן בעין ,לעתים רחוקות יכול להיות חלק מתסמונת גנטית , ואז יכולה להיות גם אפילפסיה ( לא תמיד, במיודצ במקרים שכחלק מהתסמונת יש מעורבות של המוח ) . לעתים רחוקות , ניססטגמוס יכול להיות ביטוי של התקף אפילפטי. לא שכיח. בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים