אבחנה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

26/05/2012 | 22:35 | מאת: רחל

שלום לך אני סובלת כבר תקופה ארוכה מכאבי בטן אשר מתבטאים בשלשולים או עצירויות אין לי יציאות סדירות , הצואה קשה או רכה אני מאובחנת כחולת צליאק ורגישה לחלב ומוצריו . אני חסרת אונים כי אנני יודעת כבר מה לאכול אני שומרת על תפריט שמרובה בירקות מים פירות מנת בשר ומנת פחמימות אורז ושותה חלב סויה אך עדיין סובלת מנפיחות בטנית בעיקר בחלק העליון של הבטן דבר שיכול להימשך ימים ארוכים . מה עליי לעשות בנדון? פניתי לרופא המשפחה שטוען שהכל תקין.

היי רחל, ההתייחסות הראשונית צריכה להיות למחלת הצליאק. לעיתים התזונה שלנו חשופה לגלוטן שלא במתכוון וזה משהו שצריך לתת עליו את הדעת. בדיקות דם יכולות להעיד על מידת ההקפדה התזונתית שלך. מנסיוני פעמים רבות לחולי צליאק יכולה להיות בעיה עם מגוון מזונות כמו סויה, שמרים, בוטנים, ביצים, תירס ועוד. בנוסף, חלק מהירקות יכולים לגרום לדוגמה לנפיחות בטנית, ופרוקטוז (סוכר הפירות) גם כן יכול לפעמים להוות בעיה. ההמלצה שלי אליך היא לפנות לדיאטנית שתבדוק לעומק את התזונה שלך ובמידת הצורך תעזור לך לבצע דיאטת אלימינציה מבוקרת. במסגרת דיאטה זו תעברי תחילה לתפריט בסיסי ולאחר מכן תוסיפי בהדרגה מזונות שעשויים להיות בעייתיים, זאת על מנת לנסות ולאבחן את הגורם הבעייתי. בברכה, אורלי מנירב, דיאטנית קלינית וגסטרו

28/05/2012 | 18:08 | מאת: רחל

תודה רבה לך על ההתייחסות אני יקח את דברייך לתשומת ליבי :)

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי