רגישות

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

23/07/2012 | 07:54 | מאת: אורית

קראתי שכתבת ע פרוקטונים שזה רגישות ולאו דווקא רגישות לגלוטן. מה זה בדיוק?? והאם זה נמצא בחיטה? תודה

אורית שלום, פרוקטנים הם פולימרים של פרוקטוז (מולקולה המורכבת מיחידות חוזרות של סוכר מסוג פרוקטוז) המתרחשים באופן טבעי בדגנים ובחלק מהפירות והירקות. חיטה היא המקור העיקרי של פרוקטנים בתזונה שלנו, אך הם מצויים גם בשום, בצל, ארטישוק ועוד. בעוד רכיבי המזון השונים נספגים במעי הדק, כאשר מדובר בפרוקטנים קיימת בעיה במסוגלות המעי הדק לפרק את קשרי הפרוקטוז של הפרוקטנים ולספוג אותם. מסיבה זו הפרוקטנים ממשיכים דרכם במערכת העיכול ויכולים לגרום למגוון תופעות לוואי המקושרות עם מעי רגיז. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי