מעי רגיז?

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

24/05/2012 | 08:37 | מאת: שרון

היי, אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון..אם לא אשמח אם תאמרי לי לאן לפנות. אמי בת ה-73 החלה להתלונן על כאבי בטן,חוסר ביציאות,בטן נפוחה,גיהוקים...אישפזנו אותה בבית חולים פעמיים ושם בוצעו הבדיקות הבאות:סי טי וקולונסקופיה..לא נמצא שום דבר ושלחו אותה הבייתה,אבל היא סובלת ואני לא יודעת איך לעזור. איך אדע האם מדובר במעי הרגיז ואיך אני מקלה על אמא בינתיים? תודה, שרון

היי שרון, ראשית, אני מצטערת לשמוע שאמך סובלת. על מנת לתת לאמך את המענה הטוב ביותר יש צורך בבירור הרגלי האכילה שלה במקביל לסימפטומים מהם היא סובלת על מנת לנסות ולהקיש אודות הגורם הבעייתי. יש לתת את הדעת על מצבה הנפשי, לדוגמה האם היא סובלת מלחץ או חרדה? ועל דפוסי האכילה שלה, לדוגמה האם היא נוהגת לדלג על ארוחות או שהיא אוכלת בצורה מסדורת על פני היום? בתור התחלה הייתי ממליצה לך לנסות להוסיף לתפריט של אמך זרעי פשתן טחונים במקביל לשתיית מים. אותם הזרעים (המוכרים יותר כמקור לאומגה 3) יכולים לעזור במצבים של עצירות. אני ממליצה להתחיל מכפית אחת ביום ולהעלות את הכמות בהדרגה. פרוביוטיקה גם כן יכולה לפעמים לעזור במצבים אלו. במקביל קיימים מזונות רבים היכולים לגרום לגזים וכאבי בטן, ביניהם קטניות וירקות ממשפחת המצליבים כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. קיימת גם קבוצה יחסית גדולה של מזונות פחמימתיים שעוברים תסיסה במעי ולכן יכולים גם כן ליצור גזים וכאבי בטן, אך הם מצריכים התייחסות יותר פרטנית. בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לגסטרואנטרולוג ולדיאטנית המתמחה בתחום. בהצלחה!

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי