צליאק

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

13/07/2012 | 13:10 | מאת: אורית

שלום רב, לבתי בת ה-11 יש צליאק אובחן לפני כ-4 שנים. הייתי מעוניננת לקבל המלצות או טיפים לגבי תזונה נכונה מפני שבשנתיים האחרונות היא ממש עלתה במשקל. תודה רבה.

אורית שלום, לצערי המלצות וטיפים לתזונה נכונה שאני יכולה לתת לך, ללא נתונים נוספים, כוללים דברים שגרתיים כמו אכילת פירות וירקות, שתיית מים מרובה וכדומה. כמובן שיש תפריטים רבים באינטרנט (חלקם ללא גלוטן) אך יש לקחת אותם בערבון מוגבל, בעיקר כאשר מדובר בילדים. אני תמיד ממליצה לכל אדם המעוניין לרדת במשקל לפנות לדיאטנית על מנת לקבל את המענה וההתאמה האישית המיטביים, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בילדה בת 11 עם צליאק. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי