שלום - המשך.

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

03/07/2012 | 09:06 | מאת: גלית

רציתי להוסיף כמובן שאין לי רגישות ללקטוז הרי עשיתי מלא בדיקות אל גסטרו. אין לי לוקטוז וכו וכו יש לי פרוקטוז. אינני אוכלת שום ירק מהמצולבים כבר שנים וגם לא סוייה מאז כמה שנים אחרי סבל נוראי אני אוכלת דברים מאוד מוסיימים מעט ירקות בלי קליפה בגלל הגזים ביצים עוף ושניצל אורז תפוחי אדמה וזהו קצת שוקלד מריר לפעמים למתיקות. מזה כמעט שנה לא אכלתי פירות הבטן לא כאבה אבל עדיין נפוחה שמנמנה כזו ואני רזה. לפני חצי שנה בערך הפסקתי עם לחם והתחלתי עם לחם ללא גלוטון כמו של חולי צאליאק רק לפעמים אני חוטא (אולי פעם בשבוע)עם לחם רגיל. אין כאבי בטן אין נפיחות גדול הבטן לא קשה ובוערת כמו פעם.. לא אוכלת סויה כי אכלתי גבינות סויה וכו וכו והפסקתי לחלוטין כי זה גורם לגזים. אבל עדיין יש בטן בולטת החוצה ......

היי גלית, לפי הדיווח שלך את כבר לא סובלת מכאבי בטן וגם הנפיחות ירדה עם השינויים התזונתיים שביצעת. לא התייחסת בתגובתך לתכולת השומן בתזונה שלך. כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, שומן יכול לעכב את פינוי הקיבה בכלל ואת פינוי הגזים ממערכת העיכול בפרט. ההתייחסות לשומן היא על כל סוגיו, כלומר שמנים ורטבים, גבינות ובשרים שומניים, מזונות מטוגנים וכדומה. בנוסף, ציינת שאת רזה אבל שיש לך בטן קטנה. אופציה נוספת שיש לשקול היא שמדובר במבנה גוף או שינויים הורמונליים שיכולים לאפיין את גיל המעבר ולא בבעיית גסטרו. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי