תת ספיגה של פרוקטוז- כמה שאלות

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

10/08/2016 | 07:01 | מאת: מתלבט

שלום רב, לפני שנתיים אובחנתי ( לאחר הרבה בדיקות) כסובל ממעי רגיש. בבדיקות שערכתי לאחרונה נמצאה אי סבילות ללקטוז ולאחר מכן אי סבילות לפרוקטוז.. עם אי סבילות ללקטוז למדתי להתמודד עם פרוקטוז זה חדש ומתוך למידת הנושא יש ל 2 שאלות: 1. מצוין שסוכר לבן מכיל פרוקטוז, אם כך עם איזה ממתיק מומלץ להשתמש? 2. מצוין בכמה מקומות כי גם חיטה מכילה פרוקטונים ויש להימנע. האם לחם, פסטה ומוצריהם אסורים או יש להימנע מהם?

שלום רב, גלוקוז מסייע לספיגה של פרוקטוז. מאכלים המכילים כמות שווה או גדולה של גלוקוז ביחס לפרוקטוז לרוב נסבלים היטב. מסיבה זו לדוגמה למרות שפירות מכילים פרוקטוז, חלק מהפירות מותרים לאכילה וחלק אסורים. לשאלתך, סוכר לבן מכיל יחידה של גלוקוז ויחידה של פרוקטוז ולכן לא מהווה בעיה. פרוקטנים מרוכבים מיחידות של פרוקטוז עם סיומת של גלוקוז. הם לא נספגים או מתפרקים במעי הדק אלא רק באמצעות חיידקים הנמצאים במעי הגס. כאשר פרוקטוז ופרוקטנים מהמזון מגיעים למעי הגס הם יוצרים עומס וקרקע לתסיסה של חיידקים המנצלים את הפרוקטוז. מסיבה זו מומלץ לצמצם צריכת פרוקטנים, אך מזונות מתועשים המכילים אינולין לדוגמה (סוג של פרוקטן) לא נחשבים בעייתיים. יחד עם זאת, כמובן שיש להתייחס לתוצאות מבחן הנשיפה שלך ומידת אי הסבילות בביצוע ההגבלות התזונתיות ובניית תפריט מותאם. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

19/08/2016 | 13:27 | מאת: מתלבט

תודה על התשובה המפורטת לעניין פרוקטוז ופרוקטונים. נראה על פניו שצריך לחזור לתזונאית ולבנות הרכבי תזונה מחדש. ושב המון תודה!!

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי