רגישות לפרוקטוז ..

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

03/02/2016 | 19:00 | מאת: לינוי

שלום ,בת 22 יש לי פיברומאלגיה מעי רגיש ולאחרונה אי סבילות ללפרוקטוז. כל חיי כמעט סבלתי מעצריות .. אחרי בדיקת קלונסקופיה וגרסטוסקופיה התחילו לי יציאות רכות ללפעמיים ממש .לאחרונה ביצעתי בדיקת אי סבילות לפרוקטוז שיצא חיובי שלשולים כאבי בטן וכו' . אתמול אכלתי ספינג וקטניות לחמית ועוד ובבוקר היה לי שלשול..אחרי זה אכלתי פתיתים עם אטריות. והיה שלשול . הייתי אצל דאטנית שנתנה לי תפרריט היא התייחסה הרוב לפירות וירקות .ודבש באינטרנט רשום שגם חיטה מלא המכילה גלוטן עושה שלשול למי שסובל מפרוקטוז. רציתי לדעת האם זה נכון ..מה מותר ומה אסור לאכול אני אבודת עצות.. כי אני לא יודעת מה מותר לי לאכול ומה אסור. והאם זה מסוכן ?

לינוי שלום, אתחיל מהסוף, צריכת מאכלים המכילים פרוקטוז אינה מסוכנת גם במצב של אי סבילות לפרוקטוז. יחד עם זאת, סביר שצריכת מאכלים המכילים פרוקטוז תגרום לתופעות שונות במערכת העיכול כמו אי נוחות בטנית ושלשולים. הסיכון הוא כאשר מדובר בשלשולים מאוד רציניים אשר עשויים להביא לחסרים, אבל אני מעריכה שזה לא המצב אצלך. פרט לפרוקטוז, קיימים מאכלים רבים אשר עשויים לגרום לתופעות כאלה ואחרות במערכת העיכול. חיטה מכילה מגוון רכיבים תזונתיים ביניהם גם גלוטן, והיא עשויה להיות בעייתית עבור אנשים מסוימים אבל זה לא בהכרח מתבקש במצבך. האכילה שתיארת בשאלתך היכולה להיות בעייתי במספר מובנים כמו הספינג', הקטניות וסביר שמאכלים נוספים עליהם לא פירטת. על כל פנים, מכיוון שהשלשולים יכולים להיות תוצאה של מגוון רכיבים תזונתיים (לא רק פרוקטוז), מכיוון שאת סובלת מפיברומיאלגיה ומעי רגיש, הייתי מציעה לך לפנות לדיאטנית שמתמחה בתחום על מנת לקבל מענה מתאים למצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי