ייעוץ

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

26/06/2012 | 22:26 | מאת: יצחק

שלום יש לי חיידק וגם כנראה מעי רגיז. התופעה שהכי מרגיזה אותי זה שאחר X אוכלין מתנפחת לי הבטן ממש ומתקשה מאוד. ויש הרבה גרפסים ועוד תופעות נלוות... מה הפתרון אידזה כדור משכח מומלץ? מה לעשות אני אחרי בדיקת נשיפה וטיפול אנטיביוקה משולשת... מעט התשפר אבל תופעה זו נשארה.... אמרו לי קל בטן ולוסק אבל אני רוצה חוות דעת מומחים. תודה מראש. אם ז לא המקום אשמח להפניה לפורום המתאים תודה. ומה הכי מומלץ לי לאכול ומה לא לאכול?

יצחק שלום, ראשית, לא לגמרי הבנתי משאלתך האם הטיפול בחיידק ההליקובקטר הצליח? מכל מקום, לאחר קבלת טיפול אנטיביוטי מומלץ ליטול תוסף פרוביוטיקה. שינויים באוכלוסיית החיידקים המאכלסים את המעי יכולים להיות בעלי תופעות לוואי שונות במערכת העיכול. באשר לטיפול בסותרי חומצה (דוגמת לוסק), אני ממליצה לך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג. ההתייחסות התזונתית העיקרית במצב שאתה מתאר צריכה להיות תכולת השומן בתפריט בכלל ובארוחה בפרט. לשומן יש השפעה על חומציות הקיבה, כמו גם על יתר התופעות שאתה מתאר. מסיבה זו מומלץ לצמצם צריכת מזונות מטוגנים, רטבים שומניים, גבינות עתירות שומן, בצקים שומניים, עוגות ועוגיות, כמו גם שומנים בריאים כמו טחינה, שמן זית, אבוקדו, שקדים ואגוזים בכמויות גדולות. במידה ולא תהיה הקלה לאחר מיגור החיידק וביצוע ההמלצות שציינתי לעיל, אז יהיה מקום לשקול התייחסות מעמיקה יותר לאספקטים שונים בתזונה שלך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

30/06/2012 | 23:45 | מאת: אני

אעדכן אם יהיו עוד שאלות

05/07/2012 | 10:41 | מאת: אני

תודה. לא ידוע אם הטיפול בחיידק הצליח עדיין הבדיקה תהיהי ב1 ל8

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי