המלצות תזונתיות - אי סבילות לפרוקטוז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

29/08/2015 | 16:21 | מאת: אנונימי

שלום, לפני שנה וחצי ביצעתי בדיקת נשימה לפחמימות, והתוצאות הראו כי אני סובל מאי סבילות לפרוקטוז. אני משתדל מאוד להימנע ממאכלים המכילים פרוקטוז בכמויות גדולות, וגם מכל מאכל אשר היחס של הפרוקטוז לגלוקוז שבו גדול מ-1. שינויים תזונתיים אלו אכן הקלו על הסימפטומים אשר היו לי (שלשולים, כאבי בטן) אך מידי פעם אני עדיין חש בסימפטומים אלו. חקרתי באינטרנט ומצאתי מאמרים על המלצות תזונתיות לאנשים בעלי אי סבילות לפרוקטוז, ובחלק מהמקורות ראיתי כי ממליצים להימנע מפרוקטנים. רציתי לשאול האם את יכולה להסביר לי האם כדאי להימנע מפרוקטנים, ואם כן, מאיזה מאכלים מומלץ לי להימנע. תודה!

שלום רב, פרוקטוז ופרוקטנים הם שני דברים שונים אשר עשויים להיות בעלי השפעה על סימפטומים של מערכת העיכול, ונפוצים בקרב חלק מהסובלים ממעי רגיז. פרוקטוז הוא חד סוכר הנספג באופן אקטיבי במעי הדק והוא עשוי להיות בעייתי כאשר הוא נצרך בעודף. לעומתו, הפרוקטנים הם שרשרת של סוכרים אשר לבני האדם חסר האנזים שמפרק את הקשרים בשרשרת ולכן ספיגתם במערכת העיכול מופרעת. אם כן, האבחנה של אי סבילות לפרוקטוז כשלעצמה לא מחייבת דיאטה ללא פרוקטנים. ייתכן ויהיה צורך בהגבלות תזונתיות נוספות בתפריטך, אבל אותן יש לבצע רק בליווי מקצועי של דיאטנית גסטרו למניעת היווצרות חסרים תזונתיים והימנעות ממזונות שלא לצורך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

29/08/2015 | 22:06 | מאת: אנונימי

שלום אורלי, אני מעריך מאוד את התשובה המהירה והמפורטת שלך. שוב תודה (:

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי