שלום

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

26/06/2012 | 16:51 | מאת: גלית

בת 52 מזה עשר שנים סובלת מבטן נפוחה. תמיד אכלתי אוכל בריא לחם הכי מלא סויה פירות וירקות וכו וכו. לפני שנתיים הגעתי לגסטרו עם כאבי בטן מאוד מאוד חזקים. שלח לבידקות אכן גילו לי פרוקטוז הפסקתי מיד לאכול פירות (היה קשה) אבל אני כל כך סבלתי אז החלטתי להפסיק מיד. לאחר שנה עדיי בטן נפוחה וכואבת. מלא בדיקות. בסוף הלכתי לאיזה מקום לעשות בדידקת דם ושם גילו רגישות קטנה לחיטה גלוטן. מיד הלתי וקניתי לחם ללא גלוטן אני כבר חצי שנה לא נוגעת בגלוטן. הבטן לא כואבת בכלל אבל עדיין נפוחה. שאלתי היא למה? למה עדיין נפוחה וגדולה עלי לציין שאני רזה ותמיד הייתי רזה רק הבטן נפוחה וזה נראה מצחיק כי זה כמו הריון קטן.

גלית שלום, ציינת שיש לך אי סבילות לפרוקטוז אך האם בדקת גם אי סבילות ללקטוז? פרוקטוז אמנם נמצא בפירות, אך לפעמים קיימים מקרים מפוספסים של פרוקטוז בתזונה כמו דבש, חלב קוקוס, סירופ תירס (שנמצא בשימוש רחב בתעשיית המזון) ואפילו ירקות כמו ארטישוק, בצל ואספרגוס. בנוסף, עבור חלק מהאנשים עם מעי רגיז ירקות נוספים עשויים להיות בעייתיים כמו שום, כרישה, פטריות, פלפל וכמובן קטניות (כולל סויה) וירקות ממשפחת המצליבים כמו ברוקולי, כרוב, כרובית, צנון, צנונית וקולורבי. סוכרים כוהליים גם כן יכולים לגרום לנפיחות בטנית ולכן יש לבדוק האם הם קיימים במוצרים שאת אוכלת, בעיקר מוצרים מוצקים דלי קלוריות כמו מסטיקים וסוכריות ללא סוכר. אני ממליצה לך לחפש האם הסוכרים הכוהליים הבאים נמצאים בתזונה שלך: סורביטול, קסיליטול, מלטיטול, מניטול וכדומה. דבר נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא תכולת השומן בתזונה שלך. פעמים רבות שומן מעכב את פינוי הגזים ממערכת העיכול לכן יכול להגביר את תחושת הנפיחות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי