בלוטת התריס מערכת העיכול

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

17/07/2014 | 08:26 | מאת: אלירן

שלום רב. שמתי לב כמה חודשים אחרונים שאחרי נטילת כדור אלטרוקסין 50 מג יש לי צורך ללכת לשירותים ותהיתי האם זה יכול לגרום לשלשולים היות והכדור מכיל לקטוז ואני רגיש לסוכר זה האם יש אפשרות לכדור אחר העושה את אותה הפעולה ?

אלירן שלום, כמו לכל תרופה גם לאלטרוקסין קיימות מגוון תופעות לוואי (במיוחד במינונים גבוהים יותר) ואחת מהן היא שלשולים. אינני יודעת מהי מידת הרגישות שלך ללקטוז אך לא נראה לי סביר שהלקטוז בכדור האלטרוקסין הוא הגורם לבעיה. יחד עם זאת, כפי שאתה בטח יודע יש ליטול את הכדור על בטן ריקה ולעיתים שתיית כוס מים (במיוחד קרים) על בטן ריקה עשויה גם כן לגרום לשלשול. על כל פנים, קיימת חלופה לתרופת האלטרוקסין. במידה ותופעה זו נמשכת יש לפנות לרופא המטפל להמשך בירור והחלפת התרופה לפי הצורך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי