כאבי בטן מוזרים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

15/07/2014 | 12:31 | מאת: סובלת 24

היי אורלי, אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי. אני בת 24, משקל בערך 60 קילו, גובה 1.54 בשנה האחרונה הבטן שלי עושה צרות.( אי סדירות) זה יכול להיות יציאות רכות במשך שבוע 3 פעמים ביום אפילו, ואז מעבר ליציאות קשות יותר וכואבות, פעם ביום או ביומיים. לא מלווה בירידה במשקל. בחודש האחרון התחלתי דיאטה במטרה להוריד מעט משקל, והתחלתי לאכול בריא- בלי מטוגן, בלי חטיפים, שוקולדים, המון ירקות, וסיבים. (הדיאטה עובדת והמשקל יורד בקצב נכון) אבל הבטן שלי עושה בעיות- יציאות רכות, תחושה כאילו הגוף פשוט זורק הכל.. הבטן כל הזמן מבעבעת ותוססת (בהיעדר הגדרה נעימה יותר) ניסתי להימנע מחלב וגבינות במשך שבוע ולא היה שום שיפור. כרגע מבחינת לחם אני אוכלת או לחמים מלאים או לחם קל, מבחינת פחמימות, או אורז, או תפוחי אדמה. עזרה בבקשה, תודה

שלום רב, אני מבינה משאלתך שהדיאטה שהתחלת בחודש האחרון הוסיפה הרבה סיבים תזונתיים לתפריטך. סיבים תזונתיים כמו אלה מהירקות והלחמים המלאים שאת אוכלת אמנם מאוד בריאים וטובים לדיאטה, אך גם עשויים לגרום לריבוי יציאות ולאי נוחות בטנית. בתור התחלה הייתי ממליצה לך להוריד את הירקות והלחמים המלאים מתפריטך ולאחר מכן לחזור להוסיפם בהדרגה. אם את נוהגת לשתות משקאות מוגזים או לאכול מסטיקים וסוכריות ללא סוכר הייתי ממליצה לך להימנע גם מהם. במידה ולא תרגישי שיפור, מומלץ לפנות לדיאטנית על מנת שמצד אחד תבנה לך תפריט דיאטה מאוזן לירידה במשקל ומצד שני תוודא שהתזונה שלך לא תגרום למגוון הסימפטומים שאת מתארת. בנוסף, לא הייתי רוצה שתורידי מתפריטך מגוון מזונות (כמו מוצרי חלב) ללא ביקורת שכן את עלולה לגרום לחסרים תזונתיים או להימנע מאכילת מזונות מסוימים שלא לצורך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי