מעי הרגיז - סובל מאוד+ריפלוקס

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

11/07/2014 | 21:41 | מאת: Dima

שלום אורלי. מזה שנה אני עובר דרך לא קלה של כאבי בטן ובעיות במערכת האיכול. בהתחלה הובחנתי עם חידק הליקובקטר וטופלתי באנטיביוטיקה.לאחר מיכן , אחרי שהופעין כאבי בטן , תחושות נפיחות , גזים רבים וריפלוקס עברתי בדיקות אולטראסאונד , CT לבלב ( נמצא ללא ממצאים CT ) , בדיקת רגישות ללקטוז ופרוקטוז , נמנצא אי סבילות לקטוז ,גסטרוסקופיה כולל ביופסיה - לא נמצאו ממצאים פטולוגיים מלבד מספר פצעונים. אני נוטל אומפרדקס ולאחרונה נורא סובל מדי הרבה גרעפסים/ריפלוקס מידי יום. רופא גאסטרו ציין כי יש לי תסמונת מעי הרגיז. השאלה שלי יותר מתמקדת בתחושות של כאב בטן כמעט מתמיד ( לא חזק ותמיד במרכז הבטן עד עצם החזה ) , גרעפסים בלתי פוסקים וגזים. היכן להתמודד?אני לא אוכל כמעט חלפי ואם כן לוקח לקטזין , לא אוכל קטניות , לא מטוגן , לא שמן. איפה הטעות שלי?אשמח לסיוע. בכבוד רב!!

דימה שלום, ראשית, האם נטלת פרוביוטיקה במהלך/ לאחר הטיפול האנטיביוטי בחיידק ההליקובקטר הפילורי? במידה ולא, הייתי ממליצה לך לעשות זאת כעת. ציינת בשאלתך שנמצאה אצלך אי סבילות ללקטוז ושאינך צורך מוצרי חלב, קטניות או מזון שומני אך מעבר לריבוי המאכלים אשר עשויים להשפיע על מערכת העיכול ייתכן והבעיה אינה דווקא המזון אלא התנהגות האכילה שלך. לדוגמה, האם אתה מקפיד על ארוחות קטנות הפזורות על פני היום? האם אתה מפריד בין שתייה לאכילה? האם אתה יושב ואוכל בסביבה רגועה? בנוסף לכך, יש להימנע מלעיסת מסטיקים ושתיה מוגזת. כמו כן, עישון, אלכוהול וקפאין יכולים גם כן להיות בעלי השפעה שלילית במצבך. במידה והנחיות אלה לא הועילו, הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת שתוכל לקבל את התמונה המלאה אודות הרגלי האכילה שלך ולבצע בהם את השינויים הנחוצים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

13/07/2014 | 11:03 | מאת: Dima

שלום אורלי. תודה רבה על תגובתך , יש לומר מאוד מאוד מפורטת . בזמן טיפול בחיידק הליקובקטר נטלתי פרוביוטיקה.גם בימים אלא לפעמים אני לוקח לפרקים של כשבוע.שמעתי שפרוביוטיקה הכי טובה זה ג'רו דופילוס , האם זה נכון? בדבר הרגלי אכילה , צדקת.אינני נהגתי כל חיי לאכות בצורה נכונה.תמיד בלעתי אוכל במקום ללעוס , אכלתי מהר , תוך כדי דיבור ותמיד בסביבה מלחיצה.היום אני יותר מודה לבעיה ומשתדל לאכול לעט , במקום מסודר וללעוס לעט. קשה להתרגל אבל אני מנסה. כמו כן , אני נוטל אומפרדקס.יש לי גם בעיה של רפלוקס וגראעפס חזקים.אני כעת נאלץ להפסיק לשבועיים את אומפרדקס בגלל שנשלחתי לבדיקה חוזרת של חיידק הליקובקטר , היכן ניתן להתמודד עם ריפלוקס ללא תרופה? שוב תודה רבה.

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי