נפיחות בטנית (הורדתי כבר הכל מהתפריט...)

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

17/05/2014 | 16:44 | מאת: ד

היי. בשנה האחרונה אני סובלת מנפיחות בטנית קשה ביותר, שבגינה אני נמנעת עד כמה שניתן מלצאת מהבית. לא קונה בגדים, כי גם ככה הם ייראו נורא אחרי שהבטן תחליט להתנפח, ורק נוטלת כל כדור שהרופאים נותנים לי או שקיים על המדף ללא מרשם - אך ללא הועיל. מהמחקר שאני עושה באינטרנט על הנושא, עולה שאני לא צורכת את המזונות הבעייתיים: אני צמחונית כבר עשור, לא אוכלת מוצרי חלב בכלל (רגישות ללקטוז), לא שותה משקאות מוגזים מגיל 10 בערך (אני בת 37), לא ממתקים, לא לועסת מסטיקים וכן הלאה. שותה באופן קבוע תה צמחים כבר 20 שנה בערך, בכמויות מאוד גדולות במשך היום. בימים אלה אני מנסה להימנע מגלוטן, למרות שלא גילו לי רגישות לגלוטן - מה שמותיר בפניי בערך שניים וחצי דברים שעוד אפשר לאכול. אגב, הייתי אצל רופאים ועשיתי את כל הבדיקות ולא גילו כלום. קראתי שזה יכול לנבוע גם ממצב נפשי ומתח - ואכן אני אחרי שנה לא פשוטה שכללה פיטורים, מוות במשפחה ומה לא. האם לדעתך כדאי לי לפנות לרפואה אלטרנטיבית ואם כן לאילו טיפולים? האם נטורופתיה יכולה לעזור? כי הכל מאוד יקר ואני לא רוצה סתם לעשות ניסויים. תודה!!

שלום רב, קיימים מזונות רבים אשר עשויים לגרום לנפיחות, וזאת לאחר שאני לוקחת בחשבון את כל המזונות שכבר הורדת מהתפריט שלך. אני מבינה משאלתך שעשית ניסויים רבים אך לאור ריבוי האינפורמציה הזמינה באינטרנט אנחנו לפעמים נתקלים גם במידע שגוי שעשוי לגרום לנו להימנעות שלא לצורך. בעקבות היותך צמחונית אני מניחה לדוגמה שאת מרבה באכילת ירקות. מכיוון שירקות עשירים בסיבים תזונתיים הם גם יוצרים גזים במערכת העיכול. עובדה זו נכונה לכל אדם אך חלק מהאנשים יסבלו מכך יותר מאחרים. בתור התחלה הייתי ממליצה לך להימנע מאכילת סלטים גדולים על מנת לא ליצור עומס נקודתי אלא לפזר את צריכת הירקות על פני היום כולו. בנוסף יש להימנע מירקות הידועים כעושי גזים כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. קיימים ירקות נוספים אשר עושים גזים לחלק מהאנשים שסובלים ממעי רגיז אך הם בחינה לשלב מאוחר יותר. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת שיחד תגלו את מקור הבעיה ולא תצטרכי להימנע לחינם ממגוון רב של מזונות. אני מבינה שנמאס לך מביצוע ניסויים אשר במידה ותבחרי לבצע אותם עם איש מקצוע, התהליך יהיה יותר קל ויותר קצר. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

26/05/2014 | 16:17 | מאת: ד

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי