בטן

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

10/04/2014 | 20:27 | מאת: נועה

שלום. כבר כמה חודשים אני סובלת מנפיחות בכל הבטן גם כשאני אוכלת ארוחה קלה וגם יש לי מדי פעם עצירות.ממה יכול להיות שאני סובלת??

נועה שלום, אני לא יודעת אם ביצעת בירור רפואי כזה או אחר אבל על כל פנים אבחנה של מעי רגיז ניתנת רק ע"י גסטרואנטרולוג. נפיחות בבטן יכולה לנבוע מכל מיני גורמים כמו התנהגות אכילה שלילית הכוללת דילוג על ארוחות או אכילה מהירה תוך התעסקות בדברים אחרים, אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) או פרוקטוז (סוכר פירות), אכילת מזונות שומניים במיוחד וכדומה. בתור התחלה אני ממליצה לך לבדוק האם את נוהגת לאכול ירקות כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, קולורבי אשר ידועים כמגבירים גזים במערכת העיכול. במידה ואת נוהגת לשתות שתיה מוגזת או לאכול סוכריות ומסטיקים ללא סוכר, מומלץ להימנע מכך. בנוסף את יכולה לנסות ולהוסיף לתפריטך קימל או להשרות אותו במים רותחים. כל אלה מהווים חלק ממגוון רחב של שינויים והתאמות תזונתיות אשר עשויות לעזור לך. יחד עם זאת, תמיד מומלץ לבצע שינויים אלה ואחרים בליווי דיאטנית גסטרו על מנת להימנע מקיצוצים מיותרים ויצירת חסרים תזונתיים. ציינת שאת מידי פעם סובלת מעצירות. לא ברור משאלתך מה תדירות היציאות והאם כלל קיימת בעיה. על כל פנים, את יכולה לנסות להוסיף לתפריטך סיבים תזונתיים ממקור דגנים כמו לחם מלא, דגני בוקר עתירי סיבים וכדומה, זאת בליווי שתיה מרובה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי