אי סבילות לפרוקטוז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

07/04/2014 | 14:44 | מאת: מיכאל

לאחר בדיקות נמשכות לתסמינים של מעי רגיז, אובחן אצלי אי סבילות לפרוקטוז, האם הפטרון נעשה רק בדיאטה דלת פרוקטוז, ואיתכן שאני צריך לעבור בדיקות נוספות הקשורות לאי סבילות לפרוקטוז, למשל אצל גסטרולוג? תודה על תגובה.

מיכאל שלום, ראשית עלי לשבח את הרופא שלך על ששלח אותך לבדיקת אי סבילות לפרוקטוז. הפתרון במקרה של אי סבילות לפרוקטוז הוא לא אחר מאשר צמצום צריכת המאכלים המכילים פרוקטוז, וזאת בהתאם למידת אי הסבילות שלך. פרוקטוז נמצא בכמויות שונות בירקות ופירות והוא גם נצרך כממתיק או תוסף מזון כמו לדוגמה דבש, מולסה וסירופ אגבה. באשר לצורך בבדיקות נוספות, את התשובה לכך תקבל רק לאחר שתסגל לעצמך תפריט חדש ומותאם למצבך. ייתכן שתפריט זה יספיק על מנת להקל על הסימפטומים וייתכן שאי סבילות לפרוקטוז היא רק חלק מבעיית המעי הרגיז. יחד עם זאת, כאשר תפנה לדיאטנית גסטרו להתאמת תפריט היא תוכל להתייחס למכלול הרגלי האכילה שלך ולבחון אם יש צורך בביצוע שינויים נוספים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי