שמן מנטה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

24/02/2014 | 14:21 | מאת: שני

היי, אני סובלת משלשולים אחת לשבוע ובתקופות לחץ (כמו תקופת מבחנים) שלשולים בימי המבחן עשיתי המון בדיקות ששללו הכל ולכן הוחלט שהמקור לשלשולים הוא ריגשי כנראה מדובר בתסמונת המעי הרגיז. שמעתי המלצות על שמן מנטה , האם באמת מועיל? היכן ניתן לקנות? וכיצד להשתמש? תודה

שני שלום, מהמידע המצומצם שסיפקת בשאלתך, לא נראה לי ששמן מנטה הוא הפתרון הנכון עבורך. פעמים רבות אנשים סובלים משלשולים בתקופות לחוצות ומעי רגיז בפירוש מושפע גם ממצבנו הרגשי. במידה ומדובר בבעיה נקודתית, את יכולה להתאים את תזונתך כך שתהיה קלה יותר לעיכול ולחזור לתזונה רגילה כאשר לחץ הבחינות ירד. את יכולה לדוגמה להעדיף לחמים לבנים, לצמצם בצריכת ירקות ומוצרי חלב ניגרים. יחד עם זאת, אם מדובר בתופעה מתמשכת שמשפיעה על איכות חייך, יש בפירוש מקום להתייעץ עם דיאטנית גסטרו על מנת לנסות ולמצוא לך פתרון ארוך טווח. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי