שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

10/01/2014 | 13:22 | מאת: איטו

אני בן 18 וכבר שנתיים שלוש יש לי שינויים בהרגלי היציאות פעם עצרות ופעם שלשול ואפילו מדי פעם צואה נורמלית ורכה אך עדיין קושי בלהוציא אותה. אין דם בצואה וצבעה רגיל. יש סדקים והצואה נראית כמו גוש גדול של מסטיקים חומים. אני מאובחן כבן אדם חרדתי ולוקח תרופות אני היפוכונדר גמור ובטוח שמדובר בסרטן המעי הגס. האם בטוח שיש לי תסמונת מעי רגיז? או משהו אחר כמו סרטן או דלקת במערכת העיכול? אני מאוד לחוץ

שלום רב, בתור התחלה מומלץ לפנות לרופא גסטרו ולספר לו בהרחבה על הסימפטומים שאתה חווה על מנת שיוכל לבצע עמך את הבירור המתאים. יחד עם זאת, מה שאתה מתאר בשאלתך אינו מאוד חריג ויכול לנבוע ממגוון רחב של סיבות כך שלא הייתי מרחיקה לכת וקובעת שמדובר בדלקת, סרטן או כל דבר אחר. בנוסף, ציינת שאתה אדם חרדתי וללא ספק קיים קשר בין הנפש לבין מערכת העיכול. בתום הבירור הרפואי אני ממליצה לך לשקול לפנות לדיאטנית המתמחה בתחום וזאת במטרה לבחון אילו שינויים תזונתיים בתפריטך יוכלו לסייע בהקלה על מערכת העיכול שלך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי