בחילות בוקר אצל גברים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

14/09/2020 | 10:00 | מאת: קובי

שלום, אני גבר ואני סובל כבר כמה שנים מבחילות בבוקר. התקף בחילות חזק יכול לגרום גם להקאה אחת או שתיים. איני שולל שמדובר בעניין פסיכולוגי אך אשמח לדעת האם יש מאכלים שניתן לאכול על מנת להוריד את הבחילות. האוכל שבלילה לפני לא משנה כי בכל פעם שיש בחילות אין אישהו מוטיב חוזר בסוג האוכל או בשעה שבה אכלתי. אשמח לייעוץ כללי, בדיקות הדם לא מראות על בעיה.

קובי שלום, ציינת בשאלתך שאין קשר בין האכילה בלילה לבין הבחילות אבל אני עדיין חושבת שנכון לבדוק זאת. הייתי מנסה שהארוחה האחרונה תתקיים לפחות 3 שעות ממועד השינה ושקיימת עדיפות להשתמש בכרית מוגבהת. אני ממליצה להימנע מארוחה גדולה ובעיקר להימנע מארוחה שומנית בין אם מדובר באוכל מטוגן או בריבוי שומן בריא כמו טחינה ושמן זית. מעבר לכך מכיוון שאתה לא שולל פן פסיכולוגי יש מקום לטפל גם בהיבט זה. מסיבה זו פעמים רבות אני משלבת בעבודתי גם טיפול תזונתי וגם ביופידבק. אתה מוזמן לקרוא על זה קצת באתר שלי. יחד עם זאת, כמובן שההמלצה אינה מהווה תחליף להתייעצות עם רופא ושלילת בעיה רפואית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי