מעי רגיז..

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

11/06/2012 | 13:48 | מאת: טל

אני בת 16, כבר אושפזתי בעבר בעקבות כאבי בטן חזקים וגילו שיש לי מעי רגיז ובנוסף רגישות ללקטוז. כל מה שאני אוכלת גם לא מוצרי חלב, עושים לי בחילות וכאבי בטן. בעיקר שאני נמצאת במצבי לחץ יש לי רצון להקיא ושילשולים. זה מפריע לי מאוד באורח החיים. מה הטיפול שניתן לעשות? האם יש דרך לצאת מיזה? תודה מראש(:

היי טל, אני מצטערת לשמוע שאת סובלת מכאבי בטן חזקים. כפי שציינת בעצמך ללחץ יש השפעה רבה על מערכת העיכול שלנו וזה אופייני לרבים מהמקרים של מעי רגיז. כיוון שלדבריך את נתונה ללחצים, אני מייעצת לך לנסות לפנות לטיפול פסיכולוגי שיסייע לך בהתמודדות עם לחצים אלו. יתרה מכך, פעמים רבות כשאנו נמצאים במצבי לחץ הרגלי האכילה שלנו משתנים וזה בפני עצמו יכול להחריף סימפטומים של מעי רגיז. מסיבה זו אני ממליצה לך גם במצבי לחץ לנסות להקפיד על ארוחות קטנות כל כמה שעות, ללעוס היטב את האוכל לפני הבליעה, לשבת ליד שולחן ולא לאכול "על הדרך" וכדומה. כמובן שיש מאכלים רבים שמגבירים כאבי בטן, בחילות או שלשולים אך בהתאם למה שאת מדווחת, נראה לי נכון יותר לעבוד על אלמנט הלחץ ולהקפיד על התנהגות אכילה טובה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי