נפילות גדולה בבטן לאחר אכילה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

13/03/2019 | 22:35 | מאת: רותי

שלום רב לאחרונה אני בובלת מנפיחות מאוד כגולה בבטן לאחר ארוחות. אר כאשר אני הולכת לשרותים בבוקר ישנה הקלה מסוימת אך עדיין נשארת נפיחות בטנית קלה.יש לציין כי הנני סובלת מקוליטיס אך עכשיו אני ברגיעה. אודה אם תוכלי להגיד לי ממנה נובעת הנפיחות וכיצד ניתן למנוע אותה

רותי שלום, יכולים להיות הסברים רבים לנפיחות הבטנית שאת מתארת. בתור התחלה באופן טבעי אחרי שאוכלים הבטן מעט מתנפחת. הנפיחות הבטנית יכולה להיות משמעותית יותר אם יש לדוגמה פער גדול בין הארוחות, אם אוכלים מהר ולא לועסים היטב, אם מדובר בארוחה שומנית או ארוחתה עתירת סיבים תזונתיים כמו סלט גדול. בכל מקרה אני ממליצה לך תחילה לפנות לבירור רפואי לראות שאכן אין בעיה רפואית. לאחר מכן, במידה והתופעה מטרידה אותך יש מקום להתייעץ עם דיאטנית גסטרו להתאמות תזונתיות פרטניות. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי