הפרעה באיכות חיי היום יום

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

28/12/2018 | 21:46 | מאת: רוני

שלום. אני בן 25 הסטורייה של דלקת קיבה וליקובקטר פילורי.( כעת אין חיידק). ולפי הרופאים" מעי רגיז". אחרי שלל ניסיונות של "דיאטות" והמנעות ממאכלים של שבוע עד שבוע וחצי ואז נשברתי,כתוצאה מקושי רב להתמיד וללא שינוי משמעותי עדיין ממשיך לסבול מאי נוחות מידי פעם בבטן שכולל גזים, יציאות לא סדירות לפעמים עם כאב וצרבות(יש לי בקע סרעפתי). חשבתי לנסות בדיקת רגישיות למזון או ויטמינים מינרלים אך זה המון כסף. האם כדאי להשקיע המון כסף בזה? או לנסות קודם טיפול אצל נטורופת?מטפל סיני? בנוסף גם השתנה מרובה שמפריע בעיקר בערב.

רוני שלום, מרבית המטופלים שמגיעים אלי מנסים לפני הביקור מגוון דיאטות אלימינציה במהלכן נמנעים ממאכלים אלו או אחרים. קיימת בעייתיות רבה בבחינה עצמאית שכזאת מכיוון שלא אחת יורדים מהתפריט מאכלים רבים (שלא לצורך!) ויחד עם זאת לא מתקבלת ההקלה המיוחלת. באשר לבדיקות רגישויות למיניהן - הן לרוב בודקות תגובה של המערכת החיסונית ואילו בכל הנוגע למעי רגיש אין מדובר בתגובה חיסונית אלא במגוון רגישויות שקשורות לספיגה לקויה, תסיסה שמתבצעת ע"י חיידקים במעי הגס וכדומה. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית המתעסקת בתחום הגסטרו על מנת לבצע ניסוי וטעייה מבוקרים ומותאמים אישית אשר ישפרו את איכות חייך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי