כאבי צריבה בבטן עליונה.

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

09/11/2018 | 10:33 | מאת: שלום.

שלום רב, תודה על עזרתך ותמיכתך. בן 40 ותופעה חדשה פוקדת אותי מדי ערב. פוקד אותי כאב בטן עליון הרגשת כאב+ צריבה, משעות הערב המוקדמות ועד פרישה לשינה. ללא כל שינוי החמרה או הקלה (שזה כואב), עם אכילה לאחר מכן או שתייה כגון תה חליטות וכדומה. שמתי לב שזה בדרך כלל קורה לאחר אכילה של מאכלים כבדים ותעשיתיים כגון חטיפים (ביסלי, דוריטוס) ו/או פלאפל (מנה) וכדומה. כמובן שאוריד אותם מהתפריט לעת אתה אבל מה מרמזים תופעות אלו אינן מוכרות לי מהעבר כלל וכלל. כמו שאמרתי תופעה חדשה מהשבועות האחרונים. נ.ב. ביצעתי בדקות שונות כגון אי ספיגה ללקטוז, צליאק ועוד, כולל בדיקת נשיפה לחיידק "הליקובקטר פילורי", והכל נמצא תקין. לכן מניסיונך, מה מרמזת תופעה זו לאחר אכילה כבדה (טיגון בדרך כלל), והאם ניתנת לשיפור. מה עליי לבדוק ולעשות עוד. אובד עצות. תודה מראש ומקרב לב על עזרתך.

שלום רב, אני מבינה שמדובר בתופעה חדשה עבורך אבל ארוחות כבדות ושומניות בפירוש יכולות לגרום לכאבי בטן וצרבת. מזון שומני מעכב את ריקון הקיבה כך שהאוכל והפרשות הקיבה נשארות בקיבה זמן ממושך יותר. בנוסף, שומן מרפה את הסוגר שנמצא בין הושט קיבה ומקל על עליית תוכן הקיבה (כולל חומצה) לכיוון הושט. אני ממליצה לך להקפיד יותר על הרגלי האכילה ולהתייעץ עם דיאטנית גסטרו למתן הנחיות תזונתיות פרטניות נוספות. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

11/11/2018 | 14:56 | מאת: שלום.

תודה רבה ובאמת לא יאמן, כל הכבוד לך!! כל מילה סלע! חסכת לי המון בלאגן בראש, ריצות וחששות. למרות שלא אוכל הרבה ומעמיס, מה שכתבת כאן בדיוק הבעיה שלי כרגע. ממש רואים שאת יודעת מה שאת מדברת, לוקחת את עבודתך ברצינות יתרה, ובטח גם לקוחותיך חושבים כמוני. האם מניסיונך עניין זה מסתדר מעצמו, (בעת שינוי), או שימשיך וילווה אותי במשך כל חיי. והאם ישנם תוספות הן במאכלים, שתייה ו/או תוספי מזון שיכולים לעזור לסייע ולקצר את בעייתי החדשה (הפוקדת אותי מדי ערב) וחוץ מהתפריט החדש ודל השומנים שהאמץ. במידה ואצתרך את עזרתך מעבר לעזרה כאן, ללא ספק שאגיע אלייך. שוב, תודה מקרב לב ושבוע מוצלח!

12/11/2018 | 15:23 | מאת: שלום.

*התכוונתי למטופלים ולא לקוחות. :)

שמחתי לעזור :) ראשית חשוב לי לציין שהרעיון הוא לא בהכרח תפריט מאוד דל בשומן אלא פיזור צריכת השומן במהלך היום והימנעות מארוחה שומניות במיוחד. אין תוסף מסוים שיכול לסייע וברמת העיקרון השינוי התזונתי אמור להפוך לאורח החיים שלך. יחד עם זאת, אין לדעת אם תהיינה התפתחויות ו/או אם תצטרך בעתיד טיפול תרופתי או המשך בירור רפואי. מאחלת לך בהצלחה בהמשך! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי