תזונה ובעיות מעי מה צריך לאכול ומה לא

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

21/09/2018 | 09:08 | מאת: מאיה

שלום , אני סובלת ממעי רגיז כאבי בטן כרוניים מזה כעשר שנים כשהייתי צעירה יותר זה פחות הפריע לי היום בת 38 וזה ממש משפיע על אורח חיי ומעוניינת לדעת מאילו מזונות עליי להימנע ואילו יכולים לסייע לתחושת הקלה בכאבי הבטן והפחתת הגזים המרובים כל מה שאוכלת או שותה יש לי גזים תודה מאיה

מאיה שלום, התייחסות תזונתית למעי רגיז היא תמיד מורכבת ודורשת התאמה אישית. בגדול חשוב להקפיד על ארוחות קטנות ופזורות על פני היום. רצוי לצמצם צריכת סיבים תזונתיים בעיקר אם נאכלים בארוחה מרכזית אחת. קיימים ירקות ופירות שמועדים לפורענות לדוגמה כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב, כרובית וקולורבי. רצוי להימנע ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד ועוד. קיימות כאמור הנחיות רבות אבל חשוב לבצע את הבדיקה בצורה מבוקרת עם דיאטנית המתמחה בתחום. זאת על מנת למנוע אכילה מצומצמת יתר על המידה וקבלת מסקנות שגויות לגבי מאכלים אלו ואחרים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי