אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

19/11/2013 | 23:09 | מאת: גלי

הי אורלי אני לא בטוחה בדיוק ממה אני סובלת והאם זה מעי רגיז... לאחרונה עשיתי שינויים בתזונה. עברתי לתזונה צמחונית, אני מנסה להפחית בכלל מוצרים מהחי, ואני מנסה גם לרדת במשקל, ולכן כמעט ולא צורכת שומן במזון שלי ואוכלת הרבה פירות וירקות. לאחרונה חל שינוי בו בכל פעם שאני נותנת שתן יש גם יציאות. רכות אך לא שלשול. יכול להיות גם כעשר פעמיים ביום. הדבר מפריע לי. האם זה נובע משינוי התזונה? מה ניתן לשנות כדי לחזור למצב תקין? תודה :) גלי

גלי שלום, לדבריך הפיכתך לצמחונית גרמה לכך שהוספת לתפריט היומי שלך הרבה פירות וירקות. פירות וירקות עשירים בסיבים תזונתיים ואלה יכולים לגרום לתנועתיות מוגברת של מערכת העיכול ולכן גם לריבוי יציאות, במיוחד אם לא היית רגילה לכמות כזאת של סיבים קודם לכן. בפירוש ייתכן שעם הזמן כמות היציאות תפחת אך כנראה שעדיין תהיה גדולה יותר מזו שהייתה מוכרת לך קודם לכן, אך יש לציין שלא מודבר בתופעה שיש לחשוש ממנה. חשוב לי גם להתייחס להימנעות שלך מצריכת שמנים. אני מבינה את רצונך לרדת במשקל אך הימנעות מוחלטת משומן אינה פתרון בריא או אף יעיל למטרה זאת. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

22/11/2013 | 19:00 | מאת: גלי

תודה אורלי על התשובה המפורטת והמרגיעה. אנסה להוסיף קצת שמן לתפריט, ואם לדעתך הסיבים הם הסיבה לבעיתיות, אולי אנסה קצת להפחית את כמות הפירות והירקות. שוב תודה רבה :) גלי

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי