כאבי בטן וליחה מרובה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

06/09/2018 | 11:34 | מאת: מייקל

שלום , אני סובל מתסמונת המעי הרגיז , במשך ארבעת החודשים האחרונים ועדיין יש לי כאבי בטן שאני מניח שקשורים לתסמונת המעי הרגיז למרות שאף פעם לא היו לי כאבים במשך תקופה ארוכה כזאת (התקופה הכי ארוכה של התקף כאבים הייתה בשנת 2015 שבה היה לי התקף כאבים למשך חודשיים ) , במקביל במשך בערך אותו מספר חודשים יש לי ייצור ליחה מוגברת מה שמחייב אותי לכחכח בגרון לעיתים קרובות ,ביקרתי אצל רופא אף אוזן גרון שנתן לי תרסיס לאף וכדורים נגד אלרגיה במשך חודש שלא עזרו , ולכן הוא המליץ לי לפנות לגסטרואנטרולוג , עכשיו השאלה שלי היא כזאת : האם ייצור הליחה המוגברת יכולה להיגרם מהתקף כאבים של תסמונת המעי הרגיז או שהיא נגרמת מבעייית גסטרו אחרת ?

מייקל שלום, לא הייתי בהכרח מקשרת בין ייצור הליחה לתסמונת המעי הרגיז. יחד עם זאת, מדובר בשאלה עבור גסטרואנטרולוג - אשר בכל מקרה עליך ללכת אליו לבירור רפואי. כמו כן, בין אם אתה סובל מליחה ובין אם אתה סובל מכאבי בטן, יש לשקול התייעצות עם דיאטנית גסטרו לביצוע התאמות תזונתיות להקלה על מצבך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי