כאבי בטן ורעשים מוזרים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

25/07/2018 | 10:17 | מאת: דנה

בוקר טוב לפני כשנתיים התחילו כאבי בטן תחתונה ונפיחות אשר באו והלכו לסרוגין(ז"א חודש כאבים ואז כמה חודשים שקט). הפסקתי עם חלב והיה שיפר ניכר בכאבים אך הם לא נעלמו . בחצי שנה האחרונה עברתי תק קשה (חרדות ) והייתי מטופלת אצל פסיכולוג בין לבין התופעות שוב חזרו ואז בכלל בעקבות החרדות ירדתי 4 קילו כי פשוט לא הייתי אוכלת. עד לפני שבועיים הכל היה בסדר ואז יום אחד נתפשה לי המפשעה למשך יומיים ואז התחילו כאבי בטן תחתונה+שיפולי הבטן וגב תחתון בשילוב רעשים מהבטן ונפיחות. הבן עושה רעשים כאילו אני כל הזמן רעבה ויש המון גזים. בדיקות דם תקינות בדיקה גניקולוגית תקינה רופא משפחה חושב שזב מעי רגיז. האם אלו התופעות? כיצד ניתן לעזור? יש לציין שאני בנאדם מאוד לחוץ וחרד תודה מראש

25/07/2018 | 12:29 | מאת: דנה

הוספה קטנה לשאלה- שאני שמה את הבקבוק פלסטיק עם המים חמים בגב ובבטן הכאבים נרגעים. יש הסבר לתופעה?

דנה שלום, מעי רגיז יכול לבוא לידי ביטוי במגוון תופעות מערכת העיכול ביניהן גם תופעות כמו כאבי בטן, נפיחות וגזים כפי שתיארת בשאלתך. אם רופא המשפחה שלך לא מוצא לנכון להמשיך בבירור הרפואי יכול להיות שאכן מדובר במעי רגיז. למעי רגיז אין טיפול אחד ספציפי. בתור התחלה לחץ וחרדה בפירוש עשויים להשפיע לשלילה על מערכת העיכול ויכולים לספק הסבר לתופעות הלוואי שאת חווה. מסיבה זו פעמים רבות אני משלבת בעבודתי טיפול תזונתי עם טיפול בביופידבק משולב CBT. באשר לפן התזונתי, להתנהגות האכילה ובחירת המזונות שלנו השפעה על מערכת העיכול. יחד עם זאת, לרוב לא מומלץ לבצע ניסוי לטעייה מבלי ליווי איש/ת מקצוע (כפי שעשית עם מוצרי החלב) מכיוון שפעמים רבות התפריט מצטמצם יתר על המידה ועדיין לא מרגישים הטבה מספקת. אני ממליצה לך להתחיל טיפול בצורה מסודרת על מנת ללמוד כיצד להתמודד בטווח הארוך ומאילו מאכלים כדאי לך להימנע. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי