כאב בטן חזק לאחר אכילת שוקולד

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

24/08/2017 | 13:20 | מאת: נגה

שלום, לפני בערך חודש התחלתי להפחית באופן ניכר מהתזונה שלי מאכלים מתוקים. לפני בערך כשבוע אכלתי במסעדה קינוח בננה ושוקולד והוא היה עם המון שוקולד וזה לא עשה לי כלום. ואתמול, אכלתי splendid מוס שוקולד והתחיל לי כאב בטן נוראי שעבר אחרי איזה רבע שעה. רציתי היום לבדוק אם זה רק מהמעדן הזה קורה לי אז אכלתי מילקי עם מוס שוקולד וקרה בדיוק אותו דבר. האם יש לכם הסבר למה זה ככה?

נגה שלום, יכולים להיות מגוון הסברים לתופעה שאת מתארת. חסרים לי נתונים בשאלתך אך אתן לך מספר דוגמאות: ייתכן וקיימת אצלך אי סבילות ללקטוז ולכן מוצרי חלב ישפיעו עליך יותר מאשר קינוח שוקולד אשר פעמים רבות עשוי משוקולד מריר. על אותו המשקל ייתכן שאת המעדנים את אוכלת על בטן ריקה ואילו הקינוח במסעדה היה לאחר ארוחה ולכן השפיע פחות.אפשרות נוספת היא שהמעדן כלל לא מהווה את הבעיה אלה משהו אחר שאכלת מוקדם יותר באותו היום או בכמה לחצים את נמצאת באותו יום נתון. אם את בכלליות מרבה לסבול מכאבי בטן יש לשקול ייעוץ רפואי וייעוץ תזונתי. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי