דיאטת HCG

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

09/06/2012 | 18:43 | מאת: עינב

שלום רב , האם דיאטת HCG היא דיאטה בריאה ? האם ידוע מהו ההורמון שמשתמשים בו ומהי השפעתו לטווח הארוך ? האם הדיאטה מותרת לאנשים בעלי מעי רגיז ? אודה לתשובתך

עינב שלום, דיאטת ה- HCG בפירוש אינה דיאטה בריאה! רשות המזון והתרופות האמריקאית (ה- FDA) אסרה את השימוש בהורמון למטרות הרזיה ובמרץ האחרון פרסם גם משרד הבריאות אזהרה שלא לרכוש מוצרי דיאטה וירידה במשקל המכילים HCG. בין תופעות הלוואי האפשריות בדיאטה זו ניתן למצוא סחרחורות והתעלפות, היווצרות אבני מרה ואי סדירות בקצב הלב. כמובן שיתכנו תופעות לוואי נוספות ולכן מבקש ה- FDA מהצרכנים ומאנשי מקצוע בתחום בריאות הציבור לדווח על כל תופעת לוואי אפשרית המקושרת לדיאטה זו. באשר להתייחסות ספציפית למעי רגיז, דיאטת ה- HCG לא מומלצת לדעתי לאף אדם ובכלל זה גם לא לאנשים בעלי מעי רגיז. אני מבינה את הרצון העז של אנשים לרדת במשקל ולנסות קיצורי דרך שמבטיחים לכאורה ירידה קלה במשקל. אולם, כמו הרבה טרנדים ברי חלוף, אני מאמינה שגם לדיאטה זו אין זכות קיום, לא בהיבט של שמירה על המשקל לאורך זמן ובטח שלא בהיבט הבריאותי. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי