ניתוח שקדים+שקד שלישי+הכנסת כפתורים

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

09/02/2020 | 10:27 | מאת: גיל

שלום הבת שלי בת שנה ו 9 חודשים. בדיקות שעברה: צילום שקד שלישי הראה על חסימת דרכי אויר. בדיקת שמיעה - בדיקה ראשונה- 30 דו"צ לאחר 4 חודשים בדיקה חוזרת שמאל 20 ימין 30. בעקבות שקדים מוגדלים הומלץ על מעבדת שינה לבדיקת דום נשימתי. הבדיקה הצביעה על דום נשימתי בצפיפות של 4 לשעה ובירידה בריווי חמצן בדם מ 99 אחוז ל 94 אחוז בין 10 שניות ל 30 שניות הפסקה- מעבדת שהשינה בסיכום הוציאה דוח ואבחנה של תסמין דום נשימתי בדרגה קלה. יש להדגיש כי בלילה השינה עם פה פתוח וכאשר יש נזלת המצב מחמיר לנחירות חזקות ויקיצות טבעיות להדגיש רק בצינון. בנוסף הבת שלי נולדה 2 ק"ג יש איחור התפתחותי מוטורי ושפתי אך לא קוגנטיבי והבנתי שיש קשר ישיר לזה כמובן שבירור במקביל נעשה גם כן ונשלל בעיה אחרת. כאשר קיבלנו חוות דעת ממנתחת נאמר לנו שיש צורך לכרות שקדים עם STARION + הסרת שקד שלישי+ הכנסת כפתורים. אשמח לדעת על סמך האמור לעיל מה ההמלצה במקרים כאלה? האם כל ההסרות האלה לא מסוכנות? האם ההמלצה יותר היא למזער את הסיכון על ידי הקטנת השקדים בשימוש קובליישן? אשמח לדעתך בנושא

שלום רב שאלתך מורכבת שדורשת לפני הכל את בדיקת המטופלת כולל בדיקת סיב אופטי. באופן כללי ילדה בגיל מבוגר עם נוזלים ללא סיפור מקדים של דלקות אוזניים בדרך כלל תסתדר לבד אך לא ברור לי על מה הרקע של האיחור השפתי. אדנואידים בודקים בבדיקת סיב אופטי בחזות ישירה ולא בצילום ובדום נשימה קל חבל להסיר את השקד מומלץ להקטינו. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים