כתמי שמש מרובים בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/06/2014 | 17:27 | מאת: חלי

בשנים האחרונות הפנים שלי התמלאו בכתמים בצורות שונות, בנמשים ובנקודות חן. רציתי לדעת איזה טיפול יוכל לעצור את התופעה וכמובן מה יוכל להסיר/להעלים את הכתמים? מה הכי מומלץ לעשות? תודה מראש

שלום חלי. בת כמה את?(סליחה על השאלה). האם יש לך עור בהיר או כהה? האם הינך נוטלת גלולות למניעת הריון או שהיית בהרין בשנים האחרונות? נמשים וכתמי שמש (SOLAR LENTIGINES) קשורים לחשיפה לשמש. כתמי שמש בדרך כלל הינם לאחר חשיפה ממושכת מאוד אצל בהירי עור. נקודות חן הינן ענין גנטי. צריךל אבחן במה המדובר: נמשים, כתמי שמש או נקודות חן. בשני הראשונים ניתן לטפל ב IPL (אור מרוכז) או לייזר. שומות ניתן להסיר בשיטות שונות.

29/06/2014 | 23:10 | מאת: חלי

אני בת 36, לא נוטלת גלולות, הריון אחרון (שני) לפני 8 וחצי שנים. גוון העור שלי די בהיר. אני לא מרבה להיחשף לשמש ואף מורחת בקביעות בתקופה האחרונה קרם לחות בדילוב הגנה מהשמש. ובכל זאת הכתמים מתרבים הקצב מהיר, משנים את גודלם ומתכהים. לא מדובר בשומות בולטות, אלא בעיקר כתמים ונקודות חן. האם ליזר מומלץ? יעיל לאורך זמן? משחה? מה הפתרון להעלמתם? זה מטריד אותי מאוד

30/06/2014 | 20:58 | מאת: תמר

לשים קרם הגנה לפני הקרם לחות שאת שמה. קרם לחות אולי נותן תחושה טובה על העור ומזין אותו אבל צריך קרם הגנה פרופר שזה בדיוק הייעוד שלו. תנסי גם לשלב את זה עם תוספי תזונה שמטפלים בפיגמנטציה. יש את פיקנוגנול שמשקם עם העור על ידי פעילות נוגדת חמצון. שיהיה בהצלחה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור